به گزارش یزدفردا: سواحل مکران با موقعیت راهبردی و ظرفیتهای تجاری، گردشگری، کشاورزی، شیلاتی و متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند، سرزمینی سرشار از ظرفیت برای توسعه و رونق اشتغال و تولید در این خطه از ایران اسلامی است و با رویکردهای اتخاذ شده، نگاه ویژه مسئولان به آن و تامین زیرساختهای مورد نیاز، در آیندهای نزدیک بیشتر از این منطقه خواهیم شنید.
سیستان و بلوچستان با وسعت ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع شامل دو منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز با وسعت ۱۵ هزار و ۱۲۳ کیلومترمربع است؛ بلوچستان هم از دو منطقه سرحد و مکُّران تشکیل شده است که سرحد شامل زاهدان، خاش، تفتان و میرجاوه است و مکُّران نیز شامل سراوان، مهرستان، گلشن، سیب و سوران، ایرانشهر، دلگان، بمپور، سرباز، راسک، فنوج، قصرقند، نیکشهر، دشتیاری، لاشار، زرآباد، کنارک و چابهار است.
سواحل مکران در امتداد ساحل بلوچستان به طول ۶۰۰ مایل (حدودا یکهزار کیلومتر) از ساحل گواتر و پسابندر شهرستان دشتیاری نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آغاز و تا چابهار، کنارک و زرآباد ادامه دارد تا راس الکوه در غرب جاسک و حد میناب هرمزگان گفته میشد.
مکران، منطقهای تاریخی و جغرافیایی است که در جنوب شرقی ایران و بخشهایی از جنوب غربی پاکستان واقع شده است.
این منطقه در حاشیه دریای عمان قرار دارد و به دلیل موقعیت استراتژیک، تاریخی و طبیعی خود، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دلایلی که باعث شده مکران در فهرست گزینههای پایتختی ایران قرار بگیرد موقعیت استراتژیک، تمرکززدایی از تهران، ظرفیت توسعه شهری، تقویت ارتباطات بینالمللی و امنیت انرژی و تجارت است.
سیستان و بلوچستان ۳۲۰ کیلومتر مرز آبی دارد که نوار ساحلی مکران در محدوده سیستان و بلوچستان مجموعا ۵۴۱ کیلومتر است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025